Botë

Votimet midis virusit e protestave, kthejnë sytë e Rusisë dhe Perëndimit kah Mali i Zi

 

Midis tensioneve rreth një ligji mbi lokalitetet fetare dhe betejës kundër pandemisë së koronavirusit, Republika e vogël ballkanike e Malit të Zi do të mbajë të dielën votimet, që mund të kenë implikime të konsiderueshme gjeopolitike në rajonin që ndodhet në epiqendër të një beteje ndikimi midis Rusisë dhe Perëndimit.

Në procesin për zgjedhjen e përbërjes së re të Parlamentit, presidenti i kahershëm, Millo Gjukanoviq, dhe Partia e tij Demokratike e Socialistëve, me qëndrime të theksuara pro-perëndimore, do të luftojnë për mbijetesë politike, shkruan Foreign Policy.