Botë

Qiproja u shiti pasaporta kriminelëve dhe të arratisurve

 

Mashtrues të dënuar, shpëlarës parash dhe figura politike të akuzuara të korrupsion janë mes dhjetëra personave nga më shumë se 70 shtete të botës që kanë blerë të ashtuquajturat “pasaporta të arta” nga shteti i Qipros, ka treguar të dielën një dëng i dokumenteve zyrtare të siguruar nga njësia hulumtuese e agjencisë “Al-Jazeera”.

“Dokumentet e Qipros” shpërfaqin rrjedhjen e informatave lidhur me më se 1.400 aplikacione për pasaporta të aprovuara nga Qeveria e shtetit ishullor ndërmjet viteve 2017 dhe 2019, dhe ngrenë pikëpyetje të shumta lidhur me Programin e Investimeve të Qipros.