Botë

Bjellorusia liron protestuesit e burgosur si përpjekje për t’u ikur sanksioneve

Bjellorusia liron protestuesit e burgosur si përpjekje për t’u ikur sanksioneve
Foto: Reuters

Ministrat e jashtëm të Bashkimit Evropian do të bisedojnë rreth sanksioneve të mundshme ndaj udhëheqësve në Bjellorusi për shkak të shtypjes së dhunshme të protestave anti-qeveritare.

Së paku dy protestues vdiqën dhe rreth 6.700 u arrestuan këtë javë, pas zgjedhjeve ku presidenti Aleksander Lukashenko fitoi shumicën. Protestuesit po i quajnë rezultatet të rrejshme dhe të manipuluara, shkruan Al Jazeera të premten.