Botë

Izraeli e Emiratet e Bashkuara Arabe arrijnë marrëveshje historike

Izraeli e Emiratet e Bashkuara Arabe arrijnë marrëveshje historike
 

Izraeli dhe Emiratet e Bashkuara Arabe kanë arritur marrëveshje historike paqësore, që do të shpjerë në normalizimin e plotë të marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve të Lindjes së Mesme. Ujdia është arritur me ndërmjetësimin e presidentit amerikan, Donald Trump.

Sipas marrëveshjes, Izraeli është pajtuar që ta pezullojë zbatimin e sovranitetit mbi rajonet e Bregut Perëndimor, të cilat ai po i diskutonte për aneksim, ka thënë një zyrtar i lartë i Shtëpisë së Bardhë.