Botë

COVID-19 mund të mos çrrënjoset kurrë, por mund të kontrollohet

COVID-19 mund të mos çrrënjoset kurrë, por mund të kontrollohet
Foto: AP / Ilustrim

COVID-19 mund të mos çrrënjoset kurrë në tërësi, por masat parandaluese kundër përhapjes si dhe një vaksinë efektive mund ta mbajnë nën kontroll dhe të parandalojnë çrregullimin e madh të jetës.

Me më shumë se 4.7 milionë raste dhe 158,249 të vdekur përgjatë SHBA-së, dr Anthony Fauci i cili është eksperti kryesor i sëmundjeve infektive në këtë shtet ka thënë të mërkurën se virusi “shumë ngjitës” vështirë se do të çrrënjoset nga planeti. Ky përfundim i ekspertit është në kundërshtim me deklaratat e Presidentit të SHBA-së Donald Trump i cili të njëjtën ditë tha se virusi “do të largohet”, shkruan CNN.