Botë

Covid-detektivët e Turqisë

Covid-detektivët e Turqisë

Me mijëra ekipe të gjurmimit të kontakteve shpërndahen nëpër Turqi çdo ditë e çdo natë, duke kërkuar pacientët e prekur me koronavirus, si dhe të gjithë njerëzit me të cilët kanë qenë në kontakt dy javët përpara.

Shumica e suksesit të Turqisë për ta ndaluar përhapjen e virusit i atribuohet të ashtuquajturve “detektivë-Covid-19”.