Botë

Shënohet 75-vjetori i sulmit të parë atomik në botë, Hiroshimë

Shënohet 75-vjetori i sulmit të parë atomik në botë, Hiroshimë
Foto: AP

Të mbijetuarit e bombës së parë atomike janë mbledhur sot për të përkujtuar 75-vjetorin e kësaj ngjarjeje, sulmin në Hiroshimë. Të mbijetuarit i kanë bërë thirrje botës dhe qeverive, që të bëjnë më shumë në ndalimin e armëve nukleare.

Rritja e numrit të rasteve me koronavirus në Japoni bëri që numri i pjesëmarrësve të jetë më i vogël se zakonisht, por porosia e të mbijetuarve të bombës ishte më urgjente se kurrë. Derisa numri i tyre po zvogëlohet, ku tani janë rreth 83, shumica e shteteve në botë ende kanë arsenal nuklear, dhe vetë Japonia refuzon nënshkrimin e traktatit i cili ndalon armët nukleare, shkruan AP.