Botë

“Sigurimi i vaksinave për COVID-19 vetëm nga shtetet e pasura”

“Sigurimi i vaksinave për COVID-19 vetëm nga shtetet e pasura”
Foto: Ilustrim / AP
 

Agjencitë globale të shëndetësisë, të cilat po planifikojnë blerjen me shumicë të vaksinës dhe pastaj shpërndarjen e tyre të barabartë përreth botës, janë duke shfaqur brenga ngase disa shtete më të pasura kanë vendosur të sigurojnë me miliona doza për shtetasit e vetë duke bërë marrëveshje me kompani farmaceutike.

Këto marrëveshje të bëra së fundmi nga SHBA-ja, Britania dhe Bashkimi Evropian, me kompani si Pfizer, BioNtech, AstraZeneca dhe Moderna, po rrezikojnë përpjekjen globale për të dalë nga pandemia, thonë ekspertët.