Botë

SHBA-ja jep edhe 2.1 miliardë dollarë për vaksinë potenciale

SHBA-ja jep edhe 2.1 miliardë dollarë për vaksinë potenciale

Kompanitë gjigande farmaceutike GlaxoSmithKline dhe Sanofi Pasteur kanë lajmëruar se do të prodhojnë 100 milionë doza të vaksinës së tyre eksperimentale kundër Covid-19 për SHBA-në.

SHBA-ja do të paguajë deri në 2.1 miliardë dollarë “për zhvillimin përfshirë testimet klinike, prodhimin dhe shpërndarjen e vaksinës”, thanë këto kompani në një deklaratë të përbashkët, raporton AP.