Botë

OKB: Bandat kriminale kontrollojnë minierat në Venezuelë dhe vrasin punëtorët

OKB: Bandat kriminale kontrollojnë minierat në Venezuelë dhe vrasin punëtorët

Në Amazonën e Venezuelës minierat e diamantit, arit dhe boksitit po kontrollohen nga grupe kriminale, të cilat keqpërdorin, rrahin edhe vrasin punëtorët, ka zbuluar OKB-ja.

Forcat ushtarake dhe ato të sigurisë në Venezuelë kanë dështuar në parandalimin e krimeve, dhe në fakt kanë qenë pjesëmarrës në dhunën kudër minatorëve, ka thënë Zyra për Të Drejtat e Njeriut e OKB-së në një raport të mërkurën, raporton Al Jazeera.