Botë

Në Brazil nisin testimet e vaksinës së Oksfordit

Në Brazil nisin testimet e vaksinës së Oksfordit

Testimet klinike të vaksinës potenciale kundër koronavirusit të zhvilluar nga Universiteti i Oksfordit kanë nisur në Brazil këtë fundjavë, ka thënë kompania “Lemann Foundation” që po sponsorizon këtë testim, shkruan Reuters.

Testimet do të bëhen në 2,000 vullnetarë që janë punonjës shëndetësore në Sao Paulo dhe 1,000 persona në Rio de Janeiro dhe po udhëhiqen nga Universidade Federal de Sao Paulo dhe spitali Rede D'Or, transmeton KOHA.