Botë

Franca kthen në shtëpi 10 fëmijë të luftëtarëve të ISIS-it nga Siria

Franca kthen në shtëpi 10 fëmijë të luftëtarëve të ISIS-it nga Siria
Foto: AFP
 

Rreth 12.000 të huaj, prej të cilëve 4.000 gra dhe 8.000 fëmijë, po mbahen në tri kampe burgimi në verilindje të Sirisë, raportoi Al Jazeera të hënën.

Franca, së fundi arriti të kthejë në shtëpitë e tyre 10 fëmijë të luftëtarëve të ISIS-it nga një kamp i refugjatëve në Siri, proces ky i ngadalshëm i riatdhesimit, që nisi me përjashtimit e ISIS-it nga baza e tij në muajin mars të vitit 2019.