Botë

Pandemia ua humbi vendin e punës 42 milionë amerikanëve

Pandemia ua humbi vendin e punës 42 milionë amerikanëve
Foto: Reuters
 

Më shumë se çereku i forcës punëtore në Shtetet e Bashkuara të Amerikës – 42 milionë qytetarë – janë regjistruar në pakon për përfitime për shkak të papunësisë, që kur vendi është goditur nga pandemia.

Edhe 1.9 milionë punëtorë aplikuan për ndihmën e parë javën e shkuar, sipas Departamentit të Punës në SHBA. Kjo tregon rënie nga një javë më herët dhe vazhdim të trendit që po zgjat qe dhjetë javë, me javën më të keqe, të parën, që kulmin e pati me 6.9 milionë punëtorë që humbën vendet e punës në fund të marsit.