Botë

Shtëpia e Bardhë thotë se Trumpi është i përgatitur të verë në veprim Ligjin e Rebelimit

Shtëpia e Bardhë thotë se Trumpi është i përgatitur të verë në veprim Ligjin e Rebelimit

Presidenti Donald Trump "ka autoritetin e vetëm për të vënë në veprim Ligjin e Rebelimit" dhe "nëse është e nevojshme, ai do ta përdorë atë", tha Sekretarja të Shtypit të Shtëpisë së Bardhë, Kayleigh McEnany, para gazetarëve të mërkurën pasdite.

Më herët gjatë ditës, Sekretari i Mbrojtjes Mark Esper tha se, "mundësia për të përdorur trupat në detyrë aktive në rolin e forcave të zbatimit të ligjit duhet të përdoret vetëm si shansi i fundit dhe vetëm në situatat urgjente dhe të ndera."