Botë

Lidhjet e Grenellit me politikanin e arratisur moldav, të akuzuar për korrupsion

Lidhjet e Grenellit me politikanin e arratisur moldav, të akuzuar për korrupsion

Richard Grenell, që të martën ka dhënë zyrtarisht dorëheqje nga Departamenti amerikan i Shtetit dhe nga pozita e ambasadorit të SHBA-së Gjermani, dikur kishte qenë konsulent i për oligarkun moldav, i akuzuar për ndërhyrje të shumta në shtetin e tij dhe për udhëheqje nga prapaskena, mes tjerash edhe përmes ndërhyrjes së punës në Kushtetuesen e këtij shteti.

Oligarkut Vladimir Plahotniuc i ishte ndaluar hyrja në SHBA, si pasojë e sanksioneve.