Botë

Italia rekruton vullnetarë për të kontrolluar turmat pas lehtësimit të masave

Italia rekruton vullnetarë për të kontrolluar turmat pas lehtësimit të masave
Foto: Reuters

Qeveria e Italisë do të angazhojë rreth 60 mijë persona që të punojnë si vullnetarë për të zbatuar rregullat e distancës sociale, pasi gradualisht po heq kufizimet e vëna për shkak të koronavirusit. Skenat e tubimeve në rrugë gjatë fundjavës kanë ngjallë reagime, ka shkruar Reuters.

Italia gradualisht po heq bllokimin që është në fuqi prej marsit, duke lejuar udhëtimin në mes rajoneve dhe takimet në mes të shokëve. Po ashtu baret mund të shërbejnë pijë për aq sa distanca prej dy metrave respektohet.