Botë

“Protesta në vetura” kundër qeverisë në Spanjë, në kohë pandemie

“Protesta në vetura” kundër qeverisë në Spanjë, në kohë pandemie
Foto: Reuters
 

“Protesta në vetura” e thirrur nga partia e së djathtës ekstreme Vox në Spanjë si protestë kundër qeverisë dhe mënyrës se si e ka menaxhuar pandeminë, bëri që rrugët e Madridit dhe disa qyteteve tjera të mbushen me vetura dhe bori, raporton The Guardian.

Vox, partia e tretë më e madhe në parlamentin spanjoll, dëshiron që qeveria e koalicionit e udhëhequr nga socialistët të japë dorëheqje, dhe i bëri thirrje popullit të hipin në vetura dhe të krijojnë një karavan. Për të kufizuar infektimet, pjesëmarrësit u këshilluan të mos dalin nga veturat dhe të mbajnë maskat.