Botë

Rreth 80 milionë fëmijë s’janë vaksinuar sherri i koronavirusit

Rreth 80 milionë fëmijë s’janë vaksinuar sherri i koronavirusit

Rreth 80 milionë foshnje nuk kanë marrë vaksinat kundër sëmundjeve, përfshirë difterinë, linë dhe poliomielitin, si rezultat i pengesave në sistemet shëndetësore të shkaktuara nga pandemia e koronavirusit, ka njoftuar Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Sipas të dhënave të OBSH-së dhe partnerëve të vet, sigurimi i imunizimit për fëmijët nën një vjeç është penguar në së paku 68 shtete, duke shkaktuar pengesa që s’janë parë në programet e vaksimit që nga vitet e ’70-a.