Botë

Mali i Zi liron priftërinjtë e Kishës Ortodokse Serbe pas rritjes së tensioneve

 

Një prokuror i Malit të Zi, ka liruar nga mbajtja nëntë priftërinjtë të Kishës Ortodokse Serbe, ndalimi i të cilëve nxiti tensione diplomatike mes Serbisë dhe Malit të Zi, si dhe përplasje mes policisë dhe protestuesve.

Tetë priftërinj në Mal të Zi u ndaluan nga policia për shkeljen e urdhrave të shëndetit publik, pasi drejtuan një liturgji të paligjshme, nëpër rrugët e qytetit Nikshiq, më 12 maj.