Botë

Pandemia po e riformëson Evropën në mënyrë të rrezikshme

 

Rrëfimi me COVID-19 ndodhet edhe në kapitujt e hershëm të tij dhe andaj është tepër herët që të gjykohet ndikimi i plotë i pandemisë. Ama, qysh tani janë shpërfaqur gjashtë trendët potencialisht negativë të situatës për Evropën.

Të gjithë këta trendë janë bërë evidentë qysh para se virusi të shpërthente, por situata pas saj është duke u përkeqësuar. Në shumë mënyra, krejt këta faktorë ndikues ka të ngjarë që të prodhojnë dallgë të reja populiste anti-BE: ndërvarshmëri më të madhe ekonomike, kufij të kontrolluar më sertë dhe armiqësi më të madhe karshi politikave të gjelbra.