Botë

Politikanët që iu rikthyen mjekësisë në kohën e pandemisë

Politikanët që iu rikthyen mjekësisë në kohën e pandemisë

Njëri është kryeministër i Irlandës, tjetri regjisor francez dhe një deputet hungarez. Por e përbashkëta e tyre është se janë bërë pjesë e disa prej figurave të shquara publike që u janë rikthyer profesioneve të tyre fillestare, për t’u angazhuar si mjekë në luftën kundër pandemisë së koronavirusit.

Ata janë pjesë e një grupi të vogël, por në rritje të njerëzve të skenës politike, të artit dhe sportit që po e ushtrojnë përsëri profesionin e mjekut, në mënyrë që të ndihmojnë sistemet e stërngarkuara shëndetësore kudo nëpër botë.