Botë

Bilanc i përditësuar i viktimave nga COVID-19 në botë, mbi 1.16 milionë raste

Bilanc i përditësuar i viktimave nga COVID-19 në botë, mbi 1.16 milionë raste

Paris, 5 prill – Që nga shfaqja e epidemisë së COVID-19 në dhjetor në Kinë, numri i rasteve të infektimit nga koronavirusi i ri ka tejkaluar 1,16 milion , përfshirë 63 437 vdekje, në 190 vende dhe territore të botës, sipas një llogaritjeje të fundit nga burimet zyrtare.

Me 15 362 vdekje, Italia është vendi me numrin më të madh të vdekjeve në botë, e ndjekur nga Spanja me 11 744, SHBA me mbi 8 100, Franca me 7 560 dhe Britania e Madhe me 4 313.