Botë

Juristi gjerman: “Kufizimi i të drejtave të qytetarëve mund të shkaktojë erozion të shtetit ligjor”

Juristi gjerman: “Kufizimi i të drejtave të qytetarëve mund të shkaktojë erozion të shtetit ligjor”

Hans-Jürgen Papier ka qenë kryetar i Gjykatës Kushtetuese të Gjermanisë dhe konsiderohet si njëri prej juristëve më të famshëm gjermanë. Në një intervistë për gazetën “Süddeutsche Zeitung” ai thotë se nëse kufizimi i të drejtave të qytetarëve vazhdon gjatë, atëherë është në rrezik liria. Papier apelon në ndryshimin e ligjit për mbrojtje nga infeksionet.

Përhapja e virusit Covid-19 ka nxitur debate edhe mes juristëve nëse kufizimi i të drejtave të qytetarëve është përpjesëtimor me rrezikun real. Në një intervistë me gazetën gjermane “Süddeutsche Zeitung”, ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese të Gjermanisë, Hans-Jürgen Papier, ka paralajmëruar se të drejtat themelore mund të pësojnë dëm të madh nëse vazhdojnë gjatë restrikcionet për shkak të krizës së koronës.