Botë

NYT: Pandemia e autokratëve

NYT: Pandemia e autokratëve

Në Hungari, kryeministri mund të sundojë tani nëpërmjet dekreteve. Në Britani të Madhe, ministrat e kanë atë që një kritik e quajti kompetencë “e dhembshme” e arrestimit të qytetarëve dhe mbylljes së kufijve.

Kryeministri i Izraelit ka mbyllur gjykatat dhe ka nisur përgjimin masiv të qytetarëve. Kili ka nxjerrë ushtrinë në rrugë e sheshe publike, që dikur ishin pushtuar nga protestuesit. Bolivia i ka shtyrë zgjedhjet.