Botë

Rrëfimi i trishtë i një mjeku dhe një infermieri në Italinë e goditur fort nga COVID-19

Rrëfimi i trishtë i një mjeku dhe një infermieri në Italinë e goditur fort nga COVID-19
 

Italia është vendi i dytë në botë më i prekur nga pandemia e koronavirusit pas Kinës. Materiali në vazhdim na njeh me situatën në disa prej klinikave të trajtimit intensiv të pacientëve të prekur nga COVID-19. Mjekët përballen çdo ditë me sfidën e madhe për të shpëtuar jetë, përballë një situate që nuk po njeh përmirësim. Një nga qytetet më problematike në Itali është Bergamo, të cilin mjekët e krahasojnë me Wuhanin nisur nga përmasat e përhapjes së sëmundjes.

Doktor Luca Lorini nuk qan kurrë. Ulur në zyrën e tij në spitalin “Papa Giovanni XXIII” në Bergamo, me një maskë kirurgjikale të varur në qafë, ai thotë: