Botë

Fëmijët policë të Guerreros

 

Të trajnuarit që fshehin fytyrat prapa shamive janë thjesht fëmijë, të moshave midis gjashtë dhe pesëmbëdhjetëvjeçare. Ata më të rriturit se 12 vjeç bartin pushkë që duken më shumë si të dala mode sesa armë moderne. Më të vegjlit bartin shkopinj.

Në një videoxhirim që është përhapur gjithandej në mediat meksikane në fund të janarit, grupi mund të shihej tek stërvitej në një rrugë rurale malore, duke bartur sandale, atlete dhe pantallona gjysmë të shqyera. Në sfond, një zë i bërtet komandat: “Në gjunjë! Armët gati!”, shkruan “Spiegel”, transmeton “Koha Ditore”.