Botë

Koronavirusi lë 6 mjekë të vdekur e mbi 1.700 të infektuar

 

Gjashtë pjesëtarë të stafit mjekësor kanë vdekur dhe mbi një mijë e shtatëqind të tjerë janë infektuar që prej shfaqjes së rasteve të para me koronavirus në Kinë.

Të dhënat mbi prekjen e ekipeve mjekësore nga virusi me simptoma të ngjashme me gripin ngre shqetësimet rreth mungesës së pajisjeve adekuate të mbrojtjes. Vdekja një javë më parë e mjekut kinez Li Wenliang, i cili ishte i pari që u përpoq t’i paralajmëronte autoritetet lidhur me virusin, kishte nxituar reagime publike në fillim të muajit, raporton KTV.