Botë

New South Wales fillon me hetime të pavarura për zjarret e vazhdueshme

 

Autoritetet në shtetin australian New South Wales kanë njoftuar se kanë filluar hetim të pavarur për zjarret e vazhdueshme. Hetimi gjashtëmujor do t’i shqyrtojë shkaqet e zjarreve si dhe mënyrat se si shteti ishte i përgatitur për reagim.

Hetimi gjithashtu do të përqendrohet te ndryshimet klimatike, aktiviteti njerëzor dhe faktorë të tjerë që kontribuuan në përhapjen e zjarreve, transmeton KTV. Zjarret kanë vrarë 25 persona në New South Wales dhe kanë shkatërruar mijëra shtëpi.