Botë

Dy rajonet italiane në betejë kundër Salvinit

Dy rajonet italiane në betejë kundër Salvinit

Italianët e rajoneve Emilia Romagna dhe Kalabri, kanë votuar në zgjedhjet lokale që mund të ndihmojnë në ndaljen e fuqizimit të liderit ekstrem të opozitës, Matteo Salvini.

Të dy rajonet, tani për tani, janë të kontrolluara nga partitë e qendrës së majtë, por zhvillimi i dobët ekonomik në Kalabri mund të shpjerë në fitoren e ekstremistëve.