Botë

Kafshët në rrezik nga zjarret në Australi

Kafshët në rrezik nga zjarret në Australi
Foto: Reuters

Shumë njerëz kanë vdekur e miliarda kafshë kanë ngordhur nga zjarret në Australi.

Fatmirësisht, një numër i madh i kafshëve e shpezëve janë shpëtuar nga njerëzit, por plagët që kanë marrë disa janë shumë të rënda. Megjithëse para pak ditësh në Australi ka pasur reshje shiu dhe shumë zjarre janë shuar, meteorologët kanë thënë se kjo e ka lehtësuar situatën por megjithatë dëmet mbesin të mëdha.