Botë

Trump do t’u kërkojë myslimanëve unitet në luftën kundër terrorizmit

Presidenti i SHBA, Donald Trump pritet të kërkojë unitet mysliman në luftën kundër terrorizmit, në një fjalim të dielën në Riad, gjatë takimit rajonal që përqendrohet në luftën kundër ekstremizmit.

“Amerika është një vend sovran dhe prioriteti ynë i parë është gjithmonë siguria e qytetarëve tanë. Ne nuk jemi këtu për të ligjëruar - nuk jemi këtu për t'u treguar njerëzve të tjerë se si të jetojnë, çfarë të bëjnë, kush të jetë apo si ta adhurojnë, por ne jemi këtu për të ofruar partneritet - bazuar në interesa dhe vlera të përbashkëta - për të ndjekur një të ardhme më të mirë për të gjithë ne”, thotë presidenti Trump në një pjesë të fjalimit të lëshuar nga Shtëpia e Bardhë, transmeton Zëri i Amerikës. “Sa herë që një terrorist vret një person të pafajshëm, dhe thërret në mënyrë të rreme emrin e Perëndisë, duhet të jetë një fyerje për çdo njeri që beson”, - thotë presidenti.