Botë

Rusia shfrytëzon situatën materiale për të ushtruar ndikim në mediat e Ballkanit Perëndimor

 

Rusia po shfrytëzon situatën e keqe financiare të mediave rajonale në mënyrë që të forcojë ndikimin në Ballkanin Perëndimor.

Moska në shtetet ballkanike ndikon përmes partive politike, kishës ortodokse dhe një pjese të sektorit civil, theksohet në një hulumtim të Qendrës për Studime Demokratiek (CSD) në të cilin tërhiqet vërejtja për ndikimin e sforcuar ekonomik të Rusisë në rajon, transmeton Koha.net raportimin e “Vijestit nga Podgorica.