Botë

Ulet prodhimtaria e naftës për 500.000 fuçi shtesë në ditë

Ulet prodhimtaria e naftës për 500.000 fuçi shtesë në ditë
 

OPEC-u dhe aleatët e saj kanë arritur marrëveshje që të ulin prodhimtarinë e përbashkët të naftës së papërpunuar për 500.000 fuçi shtesë në ditë. E këtë do ta bëjnë për tremujorin e parë të vitit 2020.

Ulja shtesë e prodhimtarisë së naftës do të zbatohet nga 1 janari i vitit 2020 dhe do t'i shtohet marrëveshjes aktuale të prodhimit të naftës, raporton KTV.