Botë

Nga protestat në Francë u lënduan rreth 500 persona nga forca joproporcionale e policisë

Nga protestat në Francë u lënduan rreth 500 persona nga forca joproporcionale e policisë
 

Bilanci i protestave këtë vit ka qenë i rëndë në Francë. Raportohet se 26 persona kanë humbur njërin sy, pesë kanë humbur njërën dorë dhe rreth 500 janë lënduar për shkak të forcës joproporcionale të përdorur nga Policia franceze në demonstrata brenda këtij viti.

Në demonstratat e ‘jelekëve të verdhë’, të cilat u regjistruan si protestat më të gjata në vend, Policia franceze shpesh është kritikuar për forcën joproporcionale të përdorur, raporton KTV.