Botë

Zjarrfikësi vullnetar 19-vjeçar akuzohet për zjarrvënie të qëllimshme në Australi

 

Një zjarrfikës vullnetar në Australi është akuzuar për ndezje të qëllimtë të zjarreve, gjatë kohës kur shteti përballej me krizën e madhe me zjarre.

Policia arrestoi 19 vjeçarin dhe ai përballet me shtatë akuza, përfshirë zjarr vënie të supozuar në një zonë në jug të Sidneyt, transmeton KTV. Shërbimi zjarrfikës i përshkroi veprimet e pretenduara si tradhti për ekuipazhet, që tashmë janë nën presion të jashtëzakonshëm.