Botë

Dëshmitarja e fundit e regjimit kolaboracionist të Francës

Dëshmitarja e fundit e regjimit kolaboracionist të Francës

Lucette Destouches ishte 107-vjeçare dhe kishte bërë goxha emër gjatë viteve të shkuara. Fillimisht si valltare dhe bashkëshorte, e pastaj edhe si e veja e shkrimtarit më kundërthënës të Francës në shekullin e kaluar, Louis-Ferdinand Celine.

Ajo ishte, po ashtu, dëshmitarja e vetme e mbijetuar e ditëve tragjiko-komike, të fundit të regjimit kolaboracionist të Francës – ditë këto që i jetoi jo në Vichy, por në një mikroshtet bizar francez, krijuar në një kështjellë të Gjermanisë Jugore.