Botë

Italia do të shpallë gjendje të jashtëzakonshme

 

Italia do të shpallë gjendje të jashtëzakonshme pasi qyteti i Venecias u përfshi nga nivelet e larta të ujit prej 1.87 metra, duke përmbytur bazilikën e tij historike dhe duke shkaktuar ndërprerje të energjisë.

Më shumë se 80 për qind e qytetit - i cili gjenden në listën e UNESCO-s për trashëgiminë botërore - është nën ujë si pasojë e përmbytjeve.