Botë

Erdoganin e zhgënjeu deklarata e Macronit rreth NATO-s

Erdoganin e zhgënjeu deklarata e Macronit rreth NATO-s

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump, ka deklaruar të mërkurën se presidenti turk, Recep Tayip Erdogan, ishte zhgënjyer jashtë mase me deklaratën e Macronit rreth Organizatës së Traktatit Veriatlantik. Këtë koment i pari i SHBA-së e ka bërë gjatë një takimi në Shtëpinë e Bardhë, ku ka pritur homologun e tij turk.

Presidenti francez, Emmanuel Macron, ka deklaruar kohë më parë se NATO-ja po e përjetonte “vdekjen klinike”, duke iu referuar një mungese të koordinimit dhe paparashikueshmërisë së SHBA-së së Trumpit. Ai, po ashtu, ka shprehur dyshime rreth maksimës së NATO-s se sulmi mbi një shtet aleat do të trajtohej si sulm mbi të gjithë.