Botë

Liberalët e Trudeaus fitojnë zgjedhjet, por humbin shumicën

Liberalët e Trudeaus fitojnë zgjedhjet, por humbin shumicën

Liberalët e kryeministrit kanadez, Justin Trudeau kanë fituar sërish pushtetin, ndonëse kanë humbur shumicën që do t’iu duhej për ta formuar të vetëm qeverinë.

Procesi i votimit ka treguar ndasi të thella në këtë shtet, pasi konservatorët e mposhtur kanë fituar votën popullore dhe Blloku Quebecois ka fituar disa zona në provincën Kuebek.