Botë

Shtohen forcat ushtarake amerikane të Mbretërinë Saudite

Shtohen forcat ushtarake amerikane të Mbretërinë Saudite

Shtetet e Bashkuara njoftuan vendosjen e forcave shtesë ushtarake në Arabinë Saudite, për ta forcuar mbrojtjen e Mbretërisë pas sulmit të 14 shtatorit në rafineritë e saj të naftës.

Për ato sulme, Uashingtoni dhe Rijadi kanë fajësuar Iranin. Vendosja e madhe përfshin aeroplanë luftarakë. Ndërsa numri i ushtarëve amerikanë në Arabinë Saudite arrin në 3,000, raporton KTV.