SHBA vendos në listë të zezë 28 organizata qeveritare dhe tregtare kineze

SHBA vendos në listë të zezë 28 organizata qeveritare dhe tregtare kineze

08 October 2019 13:04

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë renditur në listën e zezë 28 organizata qeveritare dhe tregtare kineze, tha Departamenti i Tregtisë i SHBA-së.

Këto organizata akuzohen se janë përfshirë në kampanjën e represionit të autoriteteve kineze, e cila ka të bëjë kryesisht me pakicën myslimane Ujgure.

"Qeveria amerikane dhe Departamenti i Tregtisë nuk mund dhe nuk do të tolerojnë shtypjen brutale të lirisë së pakicave etnike në Kinë," tha sekretari i Tregtisë së SHBA-së Vilbur Rosa në një deklaratë.

Organizatave që janë vendosur në listën e zezë u mohohet aftësia për të importuar produkte nga SHBA.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme