Botë

Mbretëresha britanike kërkoi këshilla për shkarkimin e kryeministrit Johnson

Mbretëresha britanike kërkoi këshilla për shkarkimin e kryeministrit Johnson

Mediat lokale njoftojnë se mbretëresha e Britanisë së Madhe ka pranuar këshilla se si ta shkarkojë kryeministrin Boris Johnson nga qeveria pas vendimit të javës së kaluar të Gjykatës Supreme se pezullimi i parlamentit nga ana e Johnsonit ishte “i paligjshëm”.

E përditshmja britanike “I” shkruan se mbretëresha ka pyetur ndihmësit e saj për sqarime se kur dhe si mund të shkarkojë një kryeministër që refuzon të tërhiqet. Raportimi bazohet në një informatë nga burim anonim.