Botë

Puigdemont dhe Thunberg, në mesin e kandidatëve për Çmimi “Nobel” për Paqe

 

Ish-lideri separatist i Katalonjës, Carles Puigdemont, është kandidat i mundshëm për Çmimin Nobel për Paqe këtë vit. Puigdemont jeton në azil të vetimponuar në Belgjikë dhe kërkohet në Spanjë për rolin e tij në lëvizjen e pavarësisë së Katalonjës.

Ai luajti rol të dobishëm në organizimin e një referendumi të konsideruar të paligjshëm nga Spanja në vitin 2017. Puigdemont, 56 vjeç, dhe pesë liderë tjerë katalonas, do të arrestohen nëse kthehen në Spanjë, ku përballen me akuzat për rebelim, transmeton KTV raportimin e Reutersit.