Botë

BE zgjat afatin e sanksioneve ndaj Rusisë për 6 muaj

BE zgjat afatin e sanksioneve ndaj Rusisë për 6 muaj

Bashkimi Evropian (BE) vendosi të zgjasë edhe për 6 muaj të tjerë periudhën e masave kufizuese të aplikuara për Rusinë, për shkak të destabilizimit të Ukrainës.

Këshilli i BE-së në një deklaratë me shkrim njoftoi se unioni ka vendosur të zgjasë deri më 15 mars 2020 masat kufizuese që është duke zbatuar për shkak se Rusia kërcënon integritetin territorial, sovranitetin dhe lirinë e Ukrainës.