Botë

Tokio qyteti më i sigurt në botë, Amsterdami në Europë

 

Sipas Indeksit të qyteteve më të sigurta në botë, të publikuar nga Economist, Tokio është qyteti më i sigurt në botë dhe Amsterdam në Evropë. Zgjedhja konsiston në tregues si infrastruktura, shëndetësia dhe siguria personale.

Singapori është qyteti i dytë më i sigurt në botë, pas kryeqytetit të Japonisë, ndërsa Osaka e Japonisë është e treta në listë. Të njëjtat qytete gjithashtu plotësuan ato pozicione sipas treguesve të 2015 dhe 2017, përcjell albinfo.ch.