Botë

Florida në pritje të goditjes nga zemërimi i uraganit ‘Dorian’

Florida në pritje të goditjes nga zemërimi i uraganit ‘Dorian’

Stuhia, tashmë e kategorisë 4, ë është "jashtëzakonisht e rrezikshme" dhe "Mund të jetë shkatërruese," - ka paralajmëruar presidenti Donald Trump. Shteti i Floridas është vënë i gjithin në alarm pasi trajektorja e uraganit nuk mund të parashikohet me saktësi.

Në SHBA, uragani Dorian, i cili tashmë është forcuar në një stuhi të kategorisë 4 me erëra që kanë arritur shpejtësinë 130 km/orë, po largohet nga brigjet e Bahamas dhe po drejtohet për në Florida, ku prej disa ditësh kanë nisur evakuimet, transmeton Shqiptarja raportimin e mediave amerikane.