Botë

OKB kritikon Iranin për shkeljen e të drejtave të njeriut

OKB kritikon Iranin për shkeljen e të drejtave të njeriut

Raportuesi i posaçëm i Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut në Iran, thotë se vitin e kaluar ka pasur “kufizime në rritje” mbi të drejtat e lirisë së shprehjes dhe lirive të tjera, por edhe gjykimeve të drejta në Iran, duke kritikuar Teheranin për numrin e lartë të ekzekutimeve, përfshirë këtu edhe ekzekutimin e të paktën shtatë fëmijëve.

Komentet e Javaid Rehman janë bërë në raportin – e titulluar Situata mbi të Drejtat e Njeriut në Republikën Islamike të Iranit – të shkruar muajin e kaluar dhe që është prezantuar në Këshillin e Përgjithshëm të OKB-së më 16 gusht.