Botë

Çfarë përmban plani amerikan i paqes për Lindjen e Mesme

Çfarë përmban plani amerikan i paqes për Lindjen e Mesme

Këshilltari i Shtëpisë së Bardhë, Jared Kushner, tha të mërkurën se Shtetet e Bashkuara janë të gatshme të punojnë me presidentin palestinez Mahmud Abbas, për planin e ri të paqes për Lindjen e Mesme, mirëpo plani mund t’u kërkojë refugjatëve palestinezë të qëndrojnë aty ku janë, dhe të mos kthehen në tokat që tani i përkasin Izraelit.

“Dera jonë është gjithmonë e hapur ndaj udhëheqjes palestineze”, tha Kushner.