Suedia me ligj ndalon duhanpirjen në vendet publike Foto: iStock / ilustrim

Suedia me ligj ndalon duhanpirjen në vendet publike

01 July 2019 23:52

Në Suedi duhanpirësit nuk do të lejohen më të ndezin cigare në pjesën e jashtme të lokaleve.

Shteti skandinav kaloi sot një ligj të ri për duhanin për vendet publike.

Këndet publike të lojërave, stacionet e autobusëve dhe ato të trenave tashmë preken nga ligji i ri i ndalimit të duhanit.

Kjo masë do të aplikohet edhe kundër cigareve elektronike.

Autoritetet suedeze të shëndetësisë e shohin këtë masë si një hap të rëndësishëm për mbrojtjen e shëndetit të popullsisë, si dhe reduktimin e rreziqeve nga duhanpirja pasive./atsh

Komentet

Shto koment

Të ngjashme