Botë

Mësimdhënësit protestojnë në Maqedoninë e Veriut, duan paga më të larta

Mësimdhënësit protestojnë në Maqedoninë e Veriut, duan paga më të larta

​Paga më të lata në arsim, pagesë të K-15, respektim të ligjit dhe marrëveshjes kolektive, jo transferimit nga sektori publik në atë privat dhe ndryshim të planprogrameve mësimore. Këto janë vetëm disa nga kërkesat që punonjësit në arsim i përsëritën në protestën e sotme para Qeverisë së Maqedonisë së Veriut.

Të revoltuar nga gjendja momentale në arsim, përfaqësuesit e SASHK-ut përkujtuan se nuk pranojnë asnjë reformë në arsim nëse nuk përfshihen në ndryshimet e paraparë ligjore.